Foto: STEFAN SAMUELSSON

Helt klart med nya zoner

hela området

I veckan beslutade regionfullmäktige om de omfattande förändringar i zonindelningen för Västtrafik som AT tidigare har berättat var på gång.

Det beslut som togs av regionfullmäktige i veckan innebär en kraftig bantning av kollektivtrafikens zonindelning – avsikten är att dagens 70 zoner ska bli tre zoner i framtiden. Tanken är att resandet, och biljettköp, i framtiden ska upplevas som enklare när resenärerna inte längre behöver resa över så många zongränser.

För Västtrafik inleds nu arbetet med att förbereda inför den omfattande förändringen. Bland annat ska teknisk utrustning anpassat till den nya zonindelningen, förare och personal ska utbildas, och priser ska anpassas till den nya indelningen. Det beslut som nu fattas kan tidigast träda i kraft under hösten 2020.

Med färre zoner är tanken att skapa ett mer lättöverskådligt biljettsortiment.

– Vi behöver göra det enklare för våra kunder att betala för de tjänster vi erbjuder. Med en dramatiskt förenklad zonstruktur så är jag övertygad om att vi förenklar vardagen för både nuvarande och kommande kunder på ett betydande sätt. Ett måste för ett ökat hållbart resande helt enkelt, säger Lars Backström, vd på Västtrafik, i ett pressmeddelande.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.