IBK vann stort mot Fristad

Innebandy

IBK Alingsås har vaknat efter en svag säsongsinledning. Mot Fristad tog laget sin tredje trepoängare på de fyra senaste matcherna. 11-5 (3-0, 3-1, 5-4) slutade derbyt inför över 300 åskådare.

– Den största anledningen till att vi börjat vinna matcher är att vi gör mål på våra chanser. Sen har även försvarsspelet blivit stabilare, även om jag tycker att vi måste bli bättre på att hantera när motståndarlagen sätter hög press på oss. I tredje perioden här idag så fick vi lite problem när Fristad gjorde just det, säger tränare Patrik Sernelid. 

Hemmalaget hade ett bastant grepp om matchen efter den första perioden. 3-0 var det på resultattavlan efter mål av Kevin Keijsner (2) och Emil Gustafsson. I den andra perioden fortsatte IBK ha bra koll på gästerna, och när hesa Fredrik ljöd efter 40 spelade minuter ledde hemmalaget med 6-1. 

Där och då trodde nog merparten av de 330 åskådarna på plats i Stadsskogshallen att de tre poängen var i hamn. Men Fristad, som tränas av förre Wårgårda- och IBK-tränaren Joakim Appelqvist, ville annorlunda.

Via tre raka mål skapade man spänning i matchen. 

Efter reducering 6-4 med 5.10 kvar valde Patrik Sernelid att ta en time out för att samla styrkorna. Och den lilla pausen gjorde susen. 

– Klart att det blev lite nerv i matchen där, men samtidigt kändes det aldrig speciellt oroligt. Även om Fristad hade en del boll så var det en rättvis seger, menar Patrik Sernelid.

Kevin Keijsner gjorde förlösande 7-4 efter 16.04 och bara 32 sekunder senare punkterade heta nyförvärvet Emil Gustafsson matchen med sitt 8-4-mål. 

Närmast för IBK Alingsås del väntar nu Floda i ett hett derby (onsdag). Patrik Sernelids tankar inför den matchen går att läsa i tisdags-AT. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.