Arkivbild: Bosse Åström
JULBORD.

Inget gemensamt julfirande i år

Alingsås

Det blir inget gemensamt julfirande i år, då ingen är villig att axla ansvaret för arrangemanget.
– Det är såklart synd, säger Frälsningsarméns Susann Åsbogård, som tidigare varit spindel i nätet för arrangemanget.

Sedan flera år tillbaka har stans kyrkor och Hela människan gått samman och arrangerat gemensamt julfirande på julafton, för att ingen ska behöva vara ensam på jul.

För ungefär en månad sedan gjordes en efterlysning, bland annat i AT, efter någon eller några som vill ta över ansvaret för arrangemanget, då Susann av olika anledningar inte längre har möjligheten att samordna firandet.

Ingen klev fram

I går, måndag, togs dock beslutet att låta julfirandet ta en paus i år. Både församlingar och enskilda personer tycker det gemensamma julfirandet är bra och vill vara med, men det har inte klivit fram några eller någon som vill ta något konkret ansvar. Därför ser man inte någon praktiskt möjlighet att genom­föra firandet i år.

– Det känns viktigt att understryka att det just är en paus, vi lägger inte ner. Det här kanske till och med kan vara bra, att det ges en chans att starta om, säger Susann Åsbogård, och tillägger:

– Men det är såklart synd att det inte blir av i år, det finns ju ett behov.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.