Johansson får inte ihop pusslet

Fotboll

Andreas Johansson kommer inte tillhöra Alingsås IF:s organisation nästa år.
– Han får helt enkelt inte ihop pusslet, säger tränare Niklas Klingberg.

Andreas Johansson, som har ett förflutet i såväl Holmalund och Torslanda, kom till AIF hösten 2015.
2016 Andreas utsågs till Alingsås bästa fotbollsspelare, och han har under sina tre år i den gröna tröjan gjort stora avtryck.
Under säsongen som gick stod dock inte Andreas Johansson riktigt att känna igen. Trots det levererade han åtta mål och ett tiotal assist.
– En bra tränad Andreas Johansson är en undantagsspelare, och det visade han bland annat borta mot Kronäng när vi tog ett stort steg mot seriesegern. Men totalt sett har tyvärr Andreas haft en förryckt säsong, och det har såklart också påverkat hans prestationer, säger Niklas Klingberg.
 
Dialogen med Johansson, som bor på Hisingen, har pågått under en tid. Men nu har han alltså bestämt sig för att tacka nej till en fortsättning.
– Jag pratade med Andreas för ett par veckor sedan, och sedan dess har han funderat fram och tillbaka. Men nu här i dagarna fick jag beskedet att han inte får ihop logistiken med fotboll, familj och jobb, säger Klingberg.
 
Jagar ni en ersättare till Andreas?
– Inte direkt, men vi har tre-fyra spelare som vi tittar lite extra på från Göteborgsområdet.
 
Tar ni hit dom för provträning?
– Nej, det är spelare som vi har koll på och som går rakt in i truppen.
 
Hur ser du på den befintliga truppen just nu?
– Den vi har på pappret just nu skulle hålla för division III-spel. Dessutom hade vi faktiskt åtta spelare som var 16 år och yngre som fick speltid i år, så återväxten ser riktigt bra ut. Men om vi ska hävda oss på allvar behöver vi både spetsa och bredda truppen.
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.