Foto: Rickard L Eriksson
LADDAD FÖR FIRANDET. Magnus Carlsson ger närmare 30 föreställningar av sin jubileumsshow nästa år. Premiären ges i Alingsås den 15 mars.

Magnus jubileum börjar i Alingsås

Alingsås

Nästa år är det 25 år sedan Barbados släppte hitsingeln Hold me, vilket för sångaren Magnus Carlsson blev startskottet för en innehållsrik och framgångsrik karriär, som han nu sammanfattar i en jubileumsshow. Men att sätta punkt, det är han långt ifrån att göra.

Magnus Carlsson har, som medlem i dansbandet Barbados, popgruppen Alcazar och som soloartist, släppt 24 album och över 70 singlar, som resulterat i närmre 40 guld- och platinaskivor och tre Grammisar.

Premiär i Alingsås

När han nu firar 25 år som artist gör han det med jubileumsturnén Från Barbados till Gamla stan, med premiär i Estrad Alingsås den 15 mars.  Just Alingsås spelade en viktig roll för Magnus i början av hans karriär.

– Barbados bildades när jag gick musikgymnasium i Göteborg, och när vi hade bildat bandet och kände att vi var redo för spelningar tog vi kontakt med en bokare som satt i Alingsås, så vi var ofta där för möten, säger Magnus, och berättar vidare:

– Den här bokaren var Yngve Schytt, som råkade vara dansbandsbokare, så genom en slump blev Barbados ett dansband. Det hade faktiskt kunnat bli något helt annat.

Konceptet för 25-årsturnén blev klart i våras, efter en testkonsert i Vara konserthus.

– Det blev en succé. Folk stod upp och sjöng från tredje låten till slutet, så jag kände att jag absolut var tvungen att göra något mer av det här, säger Magnus, som beskriver showen som en ”greatest hits-skiva i ett deluxescenformat”.

– Jag har en tolv meter bred scen, fyra dansare och en sjuhelskottas massa led-skärmar. Det blir ljud, ljus, projektioner och fyrverkerier – hela konkarongen, berättar Magnus, och fortsätter:

– Dessutom har alla låtar fått ett ansiktslyft.

Läs hela artikeln i torsdagstidningen

  • Drar anekdoter
  • Det är Magnus mest stolt över i sin karriär
  • Det vill han göra kommande år

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.