Nyckelpjäser förlänger med VIK

Fotboll

Vårgårda IK har i dagarna gjort klart med flera tunga kontraktsförlängningar. Dom som sticker ut är Daniel Olafsson och tränaren Tobias Edenvik, som båda bestämt sig för att fortsätta i två år till.

– Daniel är vår lagkapten och har varit länge hos oss nu. Att han stannar skickar bra signaler, säger sportchefen Peo Häggström till AT.

Vårgårda IK håller som bäst på att se över truppen inför kommande säsong, och det är tydligt att man vill knyta till sig spelare från närområdet.
– Vi vill bli bygdens lag, men är samtidigt väldigt noga med att bara ta in spelare som verkligen vill satsa och ta nästa kliv i karriären. Unga och utvecklingsbara spelare står högst upp på vår lista, säger Peo Häggström.
Sportchefen säger också att man tittar brett på tilltänkta nyförvärv, men att man inte kan presentera några namn ännu.
– Planen är att kalla till en presskonferens om ett tag, när alla bitar fallit på plats.

Utöver nämnda Olafsson har även Niklas Eriksson, egna produkten Carl Svensson och Hassan Najafi bestämt sig för att köra vidare.
– Vad gäller Hassan så har han stor potential. Niklas är en spelare som varit med under hela vår resa från division fem och skänker hela laget en trygghet, menar Häggström.
Hade Olafsson bud från andra klubbar?
– Det har funnits en del intresse, men han valde att stanna hos oss vilket vi givetvis är väldigt tacksamma över.

Vad är senaste nytt kring målmaskinen Albinot Rexhepi?
– Jag vet att Norrby har koll på honom. Albinot har en ambition att spela högre upp, och vi lever med den vetskapen.

En spelare som gjorde succé under hösten i VIK var David Lager. Huruvida han blir kvar eller ej står skrivet i stjärnorna.
– Han var tydlig med att det bara var hösten som gällde när han kom in i somras. Nu har han lämnat en större öppning, så att säga. Vi för en dialog med David och hoppas givetvis att han vill köra på, säger Peo Häggström.

Efter den här intervjun var gjord blev det klart att Tobias Edenvik fortsätter som tränare i VIK två år till.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.