Foto: JOHAN HALLBERG
Stängt för besökare. Polisen håller sin reception stängd ytterligare en tid på grund av en pågående renovering.

Polisen håller fortsatt stängt för passansökan

Alingsås

Renoveringen av polishusets reception drar ut på tiden. Förhoppningen är att kunna öppna vid årsskiftet – fram tills dess går det inte att ansöka om pass i Alingsås.

I början av september tvingades polisen stänga receptionen i Alingsås polishus efter att det uppstått fuktskador i den delen av polishuset. Fortfarande är omfattningen av skadorna inte helt klarlagda.

– Vi har upptäckt nya skador och det hela har utvidgats. Än har vi inte nått vägs ände med renoveringen, säger Johan Lundberg, lokalpolisområdeschef.

I och med att skadorna inte är helt klarlagda kan man från polisens sida inte heller ge något hundraprocentigt besked om när receptionen åter kan öppnas för allmänheten.

– Det är svårt att sätta en tidsplan. Målsättningen är att allt ska vara klart till årsskiftet, säger Johan Lundberg.

Så länge receptionen håller stängt kommer det inte gå att ansöka om pass i Alingsås. Tidigare hade man från polisens sida planer på att provisoriskt lösa passansökan i andra lokaler, men så blir inte fallet.

– Nej, ”passtolparna” är svåra att flytta. Vi hänvisar folk att ansöka om pass i Göteborg eller på andra orter. Jag har full förståelse för att det upplevs som bökigt, men det går fortfarande att hämta ut sitt pass här i Alingsås, säger Johan Lundberg.

Enligt de uppgifter som nu har framkommit ska de aktuella fuktskadorna ha sin grund i senaste stora renoveringen som gjordes av polishuset.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.