FOTO: Urban Kärvling
REGNBÅGSFLAGGAN HISSADES. Här ses flaggan på Altorpskolan.

Regnbågsflaggan hissades

Herrljunga

I går, måndag, flaggades det med regnbågsflaggor vid skolorna i Herrljunga kommun. Detta för att manifestera allas lika värde.

Enligt skollagen är det ett krav att landets kommuner årligen ska upprätta och arbeta efter likabehandlingsplaner.

Bildningsförvaltningen
i Herrljunga presenterade
i går sina likabehandlingsplaner för varje förskola och skola i kommunen för Bildningsnämnden och passade då på att hissa regnbågsflaggan.

Manifestation

”För oss är detta en manifestation för allas lika värde, för demokrati och för mångfald”, sa Bodil Jivegård, bildningschef i Herrljunga i ett pressmeddelande.

Bildningsförvaltningen ser regnbågsflaggan som en viktig symbol för arbetet med likabehandlingsplaner. Förvaltningen menar att det i detta fall inte handlar om sexualitet, utan att varje individ har rätt till sin egen identitet, att få vara den man är.

Skapat debatt

I media, bland annat i Alingsås Tidning, har det framförts åsikter att det inte är lämpligt att använda regnbågsflaggan.

En av dem är Ove Severin. Han överklagade kommunens beslut. Severins överklagan skickades vidare till förvaltningsrätten.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.