Stort strömavbrott i Alingsås

alingsås

Ett större strömavbrott drabbade närmare en fjärdedel av abonnenterna i Alingsås tätort på torsdagsmorgonen. En del var utan el i nästan tre timmar.

Avbrottet uppstod vid 05-tiden och drabbade områdena Kristineholm, Stampen, Stockslycke, Ängabo, Dammen och Torvmossen.

På torsdag middag uppger Mathias Larsson, elnätsansvarig hos Alingsås Energi, att det var en trasig kabel i en högspänningsledning på Kristineholmsvägen som orsakade avbrottet. På fredagen ska felet lokaliseras mer exakt och därefter ska det lagas. 

Strax före klockan åtta på torsdagsmorgonen hade alla abonnenter fått strömmen tillbaka, enligt Mathias Larsson. Då var den trasiga kabeln urkopplad och strömmen leddes andra vägar.

Det är oklart exakt hur många som drabbades av avbrottet, som gjorde att strömmen bröts vid en av bolagets fyra mottagningsstationer i Alingsås.

Enligt räddningstjänsten var det kaotiskt i trafiken vid Götaplan, där E20 och länsväg 190 korsar varandra. Varken trafikljus eller gatubelysning fungerade.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.