Foto: MÅRTEN ÖHMAN
INSPIRERADE. Nova Magnusson guidade i lokalerna. På bilden återfinns även Tova Stensman, Noa Hansson, Agnes Gustafsson, Emmie Baltmo, Linnéa Liljeqvist och Kajsa Gustafsson, som går i årskurs åtta på Östlyckeskolan.

Tjejer kollar in byggprogram

Alingsås

Fler tjejer i branschen. Det är bygg- och anläggningsprogrammets mål. Och rektorn menar att man tagit steg i den riktningen.

Under måndagen gästade tjejer från årskurs åtta och nio Alströmergymnasiets bygg- och anläggningsprogram samt el- och energiprogrammet.

Efter en inspirerande information från Skanska visade Nova Magnusson, som går andra året på bygg- och anläggningsprogrammet, eleverna i årskurs åtta från Östlyckeskolan, runt i lokalerna.

Magnus Lindgren är rektor på skolan och berättar att det är tredje året som man kör med informationsdagar riktade till just tjejer. Och, enligt Lindgren, som har det givit effekt.

– I ettan är det nu tre tjejer och även tre stycken i tvåan. Om vi backar bandet några år så har det varit ungefär en tjej per årskurs, säger Lindgren.

Och fler kan det komma att bli.

– Man har ändrat uppfattning väldigt mycket, säger Agnes Gustafsson, när hon summerar intrycken från rundvandringen.

Emmie Baltmo håller med och menar att hon fått en bredare bild av vad utbildningen kan leda till för olika typer av jobb i framtiden.

– Det verkar finnas väldigt mycket olika saker man kan bli, säger Emmie. 

LÄS MER: Sebastian Brandts blogg om dansestetiska programmet >>

FOTNOT: Onsdag denna vecka är det öppet hus på Alströmergymnasiet.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.