Foto: PRIVAT

Trivs med hockeylivet i Malung

Ishockey

Viktor Wåhleman lämnade Alingsås Hockey för division I-spel i Malung i somras. Och en bit in på säsongen har 19-åringen gjort ett starkt intryck i sin nya omgivning.

Under fjolårssäsongen var Viktor en av Alingsås Hockeys bärande spelare, men innan laget åkte ur division II hade han bestämt sig för att testa lyckan någon annan stans.
En kontakt togs med Malung, nykomling i division I.
I Malung är förre Alingsåsspelaren Anders Martinsson junioransvarig, vilket spelade in i valet av klubb. Dessutom har familjen Wåhleman en sommarstuga i Dala-Järna som dom spenderar mycket tid i under sommarhalvåret.

Efter tre en tre veckor lång try out valde klubben att skriva ett ettårskontrakt med den talangfulle backen.
– Klart att det var ett stort steg att lämna Alingsås med allt vad det innebär, men jag kände mig redo och så här långt har jag inte haft någon anledning att ångra det beslutet, säger Wåhleman.

”Inte lika mycket tid”
Fem poäng (2+3) har det blivit hittills på 13 matcher. I tabellen ligger Malung på åttonde plats med 16 inspelade poäng.
– Jag har fått spela en hel del och lirar även power play. Dessutom har jag ju gjort några poäng, så jag kan inte klaga på starten jag fått. Sen har det väl inte gått lika bra nu här på slutet som i början på säsongen, men jag hoppas och tror att vi ska klara oss kvar, säger Viktor Wåhleman.

Hur vill du beskriva ert lag?
– Ett hårt arbetande kollektiv, där vi såklart som alla andra lag har några spelare som producerar en del poäng.

Är det stor skillnad på spel i ettan kontra tvåan?
– Absolut. Den största skillnaden är tempot. Man får inte alls lika mycket tid på sig med pucken.

Viktor bor tillsammans med två klubbkompisar i en lägenhet, där dom turas om att laga mat och sköta om hushållet i övrigt.
– Det funkar bra. Vid sidan av hockeyn jobbar jag lite extra på en skola, men jag hoppas att jag kan hitta något mer permanent.

Har du någon koll på dina gamla lagkompisar i Alingsås?
– Jag snackar med Krook (Martin, tränare) ibland, men annars följer jag dom mest via swehockeys onlinescore. Jag har förstått att dom inte haft det så lätt i början av serien, men det är ju inte så konstigt med tanke på att laget mer eller mindre består av unga spelare.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.