Foto: STEFAN SAMUELSSON
UTHYRNING INLEDS. Under två veckor går det att anmäla intresse för hyreslägenheterna i det vänstra huset, Trollskogens högsta.

Trollskogen tar form

Alingsås

Alingsåshems första bostadsprojekt i Stadsskogen på tio år har nu kommit så långt att bolaget börjar hyra ut hälften av lägenheterna.

Det handlar om kvarteret Trollskogen vid Stadsskogsgatan, mitt emot Stadsskogshallen och Träffpunkt Stadsskogen. Här byggs just nu 53 hyreslägenheter med prefabricerad passivhusteknik, liknande det som Alingsåshem på senare år har byggt på Noltorps höjd.

27 av lägenheterna i Trollskogen finns i det högsta huset, där bygget har kommit lite längre än i kvarterets två andra två hus.

Dessa lägenheter består av tvåor och treor och kommer, enligt planen, att vara inflyttningsklara den 1 april nästa år.

Ettor, tvåor och treor

Från och med i går, måndag, och två veckor framåt går det att anmäla sitt intresse för de här lägenheterna på Alingsåshems hemsida. Lägenheterna fördelas sedan efter köpoäng, via det kommunala bostadsbolagets ordinarie bostadskö.

– Vi är glada att kunna starta uthyrningen i Trollskogen, säger Alingsåshems vd Lars Mauritzson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Stadsskogen är ett populärt område och vi tror att de här lägenheterna kommer att bli ett positivt tillskott till de boendealternativ som redan finns här.

Även i det näst största huset i Trollskogen blir det tvårummare och trerummare. I det lite mindre huset blir det däremot ettor. Planerad inflyttning för de båda husen är 1 maj 2019.

En restaurang

Förutom de 53 lägenheterna kommer det att finnas en restaurang i kvarteret.

– Stadsskogen börjar verkligen etablera sig som en egen stadsdel, och då är det viktigt att skapa mötesplatser och service för de boende, säger Lars Mauritzson.

Alingsåshem har sedan tidigare 32 lägenheter i Stadsskogen. De byggdes 2006-2008 och ligger i kvarteret Eksluttningen. Detta var det första område som Alingsåshem byggde i passivhusteknik.

Dessutom har bostadsbolaget byggt energismarta förskolor i Stadsskogen samt skolan och Stadsskogshallen.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.