Ungdomar frias för flera fall av misshandel

Alingsås

Tingsrätten meddelar nu dom i ett mål där fem unga män misstänkts för flera fall av misshandel – de tilltalad frias nu från misstankar om brott på flera punkter.

Fem unga män åtalades tidigare i år efter misstankar om att de i olika konstellationer varit inblandade i flera fall av misshandel i Alingsås. Tingsrätten underkänner nu bevisning på en rad av åtalspunkterna.

Därmed frias de inblandade från misstankar om en misshandel vid järnvägsstationen under början av sommaren.

Likaså ogillas ett åtal om en misshandel som inträffade på annan plats i centrala Alingsås under våren.

Tre av männen, 18-, 19- och 20 år, fälls för att med sparkar och slag ha misshandlat en ung man vid Gerdsken under början av sommaren.

Dessutom fälls 19- och 20-åringen tillsammans med en äldre man för en misshandel som inträffade i Göteborg under fjolåret.

Tingsrätten fäller även en 20-årig man för en misshandel som inträffat på ett uteställe i Alingsås under sommaren.

En av de tilltalade, en 21-årig man, frias helt från misstankar om brott.

Strängast straff får en av 20-åringarna, vilken döms till fängelse i fem månader. Rätten beslutar också att han ska vara häktad i väntan på att domen vinner laga kraft. Övriga inblandade döms till skyddstillsyn eller villkorliga dom.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.