Varför vill ingen hjälpa till i Alingsås?

Alingsås

Mycket sorgligt att läsa i dagens AT att det gemensamma julfirandet inte blir av i år för att personen som brukar hålla i trådarna inte kunde i år och inga andra i de olika församlingarna var intresserade att hålla i det.

Jag arbetar som volontär i Göteborgs stadsmission. De ska ha firande på julafton, juldagen och nyår dit människor kan komma. Även de sökte människor som kunde hjälpa till så att det blev av. De hade ute detta i några dagar och det var över 200 människor som anmälde sig och anmälningar fortsatte komma in från människor som ville hjälpa till.

De var tvungna att gå ut med att de inte kunde ta emot fler som anmälde intresse. Varför är det så i Alingsås, varför vill inga hjäpa till? Varför forsar anmälningar in i Göteborg för att hjälpa till på julafton, juldagen och nyår.

Även jag läste skrivelsen när man sökte människor att hjälpa till denna julen i AT. Att kunna ge människor en jul, det finns många i vårt samhälle som är ensamma över julen. Jag ville erbjuda mig men har svårt på julafton men hade firandet varit på juldagen hade jag hjäpt till.

Jag förstår inte varför det ska vara en sådan skillnad på människor i vår kommun och människor i Göteborg som slängde sig över e-mailen och skickade in att de ville hjälpa till att ge människor i ensamhet utsatt situation en trevlig jul, en trevlig juldag och nyår.

Jag hoppas att de människor som brukar besöka gemensamt julfirande i Alingsås får en bra jul.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.