FOTO: Björn Albinson
BJÖRN ALBINSON INLEDER. Asknätsfjärilen som sprider ut sina vingar efter ett duggregn är ett exempel på hans bilder. Bilden är beskuren.

Vårgårda – mötesplats för naturfotografer

Vårgårda

I dag fredag inleds den 36:e naturfotofestivalen i Vårgårda. Naturfotointresserade från hela Skandinavien träffas i Vårgårda.

I Vårgårda var fotoklubben tidigt ute med naturfotofestival. Nu har fler tagit efter.

– Vi är den bästa och och har en fabriksutställning i Sporthallen där alla stora märken finns med och presenterar de senaste nyheterna. Det är unikt, säger Ulf Lofterud, Vårgårda fotoklubbs festivalgeneral som varit med från starten.

Canon gjorde uppehåll i fjol, men fick påstötningar från naturfotografer runt om i Norden att de saknades, så det företaget återkommer i år.

Först ut på fredagen med bildföredrag är Björn Albinson från Borås, vars visning har namnet Bevingat.

– Björn är medlem i Vårgårda Fotoklubb. Han är duktig på fjärilar, fåglar och landskap, säger Ulf Lofterud.

På fredag kommer även Heikki Willamo och har föredraget Skogen inom mig.

Programpunkten 20 x 20 är populär. Sju fotografer visar 20 bilder var i 20 sekunder.

Bildutställning

På lördagen samlas fabrikanter i Sporthallen. Där kan besökarna också se en bildsutställning med fotografer från hela Norden, som ställer ut sina alster på 73 skärmar. Och så har Vårgårda Fotoklubb en egen medlemsutställning med cirka 50 bilder.

En digital fototävling har varit öppen för proffs och amatörer. Under lördagskvällens festivalmiddag i matsalen på Tånga sker prisutdelning.

Arrangörerna har sålt mycket biljetter i förköp, men det går att besöka festivalen även om man inte har hunnit skaffa sig biljett. Det går att lösa biljett i dörren på Kulturen.

Hela artikeln publicerades i AT:s tisdagstidning

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.