Vill ha förslag på pristagare

Alingsås

Det är snart dags att prisa en butik, en restaurang eller ett företag som är bäst på tillgänglighet och bemötande i Alingsås. Kommunen ber allmänheten om nomineringar.

Vid Entreprenörsgalan den 2 mars fick butiken Sunnergrens Dammode årets pris för tillgänglighet och bemötande. Nu är det dags att utse en ny pristagare.

Fram till den 7 december kan privatpersoner nominera den butik, restaurang eller företag som de tycker har bäst tillgänglighet, ett gott bemötande och arbetar för allas delaktighet, oavsett funktionsförmåga.

Syftet är att verka för att alla ska kunna ta del av samhällets offentliga utbud.

En förebild

Enligt kommunens regler ska priset ska gå till företag inom Alingsås kommun som är en förebild och gott exempel i arbetet för en tillgänglig kommun, som har ett gott bemötande och arbetar för allas delaktighet, oavsett funktionsförmåga.

Insatserna kan handla om en ökad fysisk tillgänglighet men också om tillgänglig information eller kommunikation samt ett gott och kunnigt bemötande där man visar förståelse för olika gruppers behov.

Bedömningsgrunderna är god framkomlighet och orienterbarhet, tydlig produkt- och serviceinformation, bra ljudmiljö, hänsyn till allergiker samt bra och kunnigt bemötande med förståelse för olika gruppers behov.

På Facebook

Pristagaren utses av kommunstyrelsen men förbereds av en jury som består av kommunens strateg för mänskliga rättigheter samt ordförande i Företagarna Alingsås och Alingsås Handel.

Nomineringarna ska göras på Alingsås kommuns Facebooksida.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.