Arkivbild: MÅRTEN ÖHMAN
ÖPPNA ÖGONEN för nya vyer. Ta dig nu, käre läsare, tid att verkligen titta på vackra Alingsås. Och blir du förälskad i en särskild byggnad så kan du alltid höra av dig till Sveagatan.

Waernar om god arkitektur

Alingsås

Efter ett decenniums Törnrosasömn – nu återinstiftas det kommunala arkitektur- och byggnadsvårdspriset.

Har du en byggnad i Alingsås som du hyser lite extra kärlek till? Sno dig på! För senast den 26 november vill samhällsbyggnadsförvaltningen ha din nominering. Det övergripande syftet med det kommunala arkitektur- och byggnadsvårdspriset är att ”synliggöra och uppmuntra god arkitektur i Alingsås kommun”, som det heter i ett pressmeddelande.

– Det är fantastiskt roligt att priset är återinstiftat, säger Thomas Pettersson (C), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, i samma pressmeddelande, och fortsätter:

– Det är värdefullt att inrätta ett pris som uppmuntrar till att sträva efter god arkitektonisk kvalité på allt som byggs i kommunen.

Det var oppositionsrådet Simon Waern (S) som motionerade i ärendet. Och förra året beslutade fullmäktige om återinstiftning och gav samhällsbyggnadsnämnden i uppdrag att dra upp riktlinjer för prisutdelningen, som ska ske på årlig basis. 

Samhällsbyggnads har gjort just detta och priset ska avse någon av kategorierna bevara, anpassa och utveckla (se faktarutan för mer information).

Läs mer i lördagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.