Foto: JOHAN HALLBERG
Marknad på Actusgården. Stefan Dahlgren, Ida Mara och Melissa Björnberg tittar runt i marknadsstånden.

18 julbockar stals från Actusgården

Alingsås

På fredagen ordnades det med julmarknad på Actusgården – men det var en marknad med förhinder, då man under natten till fredagen drabbades av en omfattande stöld.

När personal kom till Actusgården på fredagsmorgonen och skulle påbörja de sista förberedelserna inför julmarknaden upptäcktes att de drabbats av en stöld. Under natten till fredagen hade 18 julbockar och en jultomte försvunnit.

– Någon måste ha kommit hit med flakbil eller haft bil med släpkärra för att få med sig allt härifrån. Det känns som ett beställningsjobb, säger Cecilia Wihlborg, samordnare på kommunens arbetsmarknadsenhet.

Nu genomfördes marknaden trots allt som tänkt och många besökare hittades till Actusgården för att handla eller ta en fika i kaféet. Det som såldes under dagen är sådant som tillverkats av deltagare i arbetsmarknadsenhetens verksamheter.

Den aktuella stölden är anmäld till polisen, och från arbetsmarknadsenheten uppmanar man allmänheten att hålla ögonen öppna på folk som eventuellt vill sälja julbockar.

– Vi är jättebesvikna och folk som kommit hit blir upprörda när de hör om stölden. Det är saker som är tillverkade av människor som arbetstränar. Det är så lågt gjort, säger Cecilia Wihlborg.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.