AHK får fira jul som vinnare

Handboll

Alingsås HK är vinnare igen, efter en riktigt fin andra halvlek mot Karlskrona.
30 minuter där man vände tvåmålsunderläge till seger 27–22.

Det var en seger som säkerligen betydde mer än bara två poäng för AHK-lägret. Formen har inte varit bra och första halvlek var heller inget vidare nere i Karlskrona.

Speciellt inledningen på matchen var direkt tung, där det tog 7.37 innan AHK ens spräckte nollan.

Ofta var det Gustav Skagerling som höll laget kvar i matchen med den ena räddningen efter den andra. Karlskrona var när att rycka vid 10–7 men AHK stoppade blödningen så smått och var bara två mål bakom i paus.

Så småningom började AHK-maskineriet rulla igång i andra halvlek med ett allt starkare försvarsspel, fortsatt storspel av Gustav Skagerling och fler som klev fram i anfallsspelet.

Felix Claar tog sin vana trogen ansvar, men fick även med sig Samuel Lindberg och Mishels Liaba på båten i andra.

Lindberg kvitterade till 17–17 och gjorde 17–18 i andrafas. 17–19 bombade Liaba in vid närmsta stolpen medan 17–20 kom från Claar själv.

Det rycket skulle visa sig avgörande. Visserligen var Karlskrona så nära som ett mål men till skillnad från mot IFK Ystad kunde AHK den här gången knyta igen julklappssäcken, ordentligt, och fira jul som vinnare.

Nöter på

Mikael Franzén var av förklarliga skäl lika lättad som glad efter en efterlängtad tvåpoängare.

– Den här segern var ganska viktig tror jag. Tycker ändå vi börjar matchen rätt hyggligt med då har deras målvakt några bra räddningar och sedan ligger vi under. Men vi får aldrig panik som i de andra matcherna på slutet. Vi snackade mycket om att hålla oss till vårt spel, och det gjorde vi hela vägen.

– Spelet var liksom inte självklart, det var ingen vacker match. Men vi nöter på och tröttar ut Karlskrona som går tungt på några spelare. I slutet är vi skarpare.

Du tar timeout när dom nästan är ikapp i slutet. Fanns det en oro för ett scenario liknande det mot IFK Ystad?

– Det handlade om att vi skulle vara lugnare. Det var vi också, vi styrde upp anfallsspelet och fick utdelning direkt. Sedan kändes det stabilt, vi hade inte stressen som i tidigare matcher.

Var du orolig inför den här matchen?

– Alltså jag vet ju om att Karlskrona är bra och att dom tagit några tunga skalper. Vad sjutton, jag är alltid orolig (skratt), oavsett vilka vi möter. Är man inte det så är det något fel, då betyder inte matchen något.

– Därför var det så skönt att få utdelning efter alla möten vi haft och allt ritande vi gjort.  Nu har vi två hemmamatcher vi ska fixa efter jul också.

Jätteglad

En av många som bidrog i andra halvlek var Samuel Lindberg.

– Underbart att vinna idag, efter den andra halvleken tycker jag vi ska ge varandra en klapp på axeln. Alla presterade, och ska vara nöjda med in insats idag. Gustav tar skotten, försvaret är aggressivt, ja det är lite Alingsås över det hela igen. Vet inte om det syntes i rutan men vi hade en härlig energi där inne.

En energi ni saknat?

– Ja verkligen. Vi har snackat jäkligt mycket på sistone men nu kändes det som att vi bestämt oss för att man inte bara kan snacka, man måste visa det också. Så kände alla, och alla tog också ansvar.

Kan du njuta av julen lite extra nu?

– Haha, ja absolut, det kan nog bli en extra köttbulle nu!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.