FOTO: MIKAEL SVENSSON

AHK mosade Karlskrona i Estrad

Handboll

Nere i Karlskrona krävdes en bra andra halvlek för att AHK skulle vinna.
I returmötet i Estrad var man i förarsäte mest hela tiden och körde över motståndet.

Det har inte alltid varit enkelt för Andreas Lang sedan han anslöt till AHK från Ricoh. Glimtvis har han visat sitt breda register men mot Karlskrona släppte proppen fullständigt.

Han visade vägen mot storsegern med sex mål.

– Det lossnade för mig idag, det är lite såhär jag vill spela. Jag vet inte om jag gör något särskilt annorlunda, kanske går jag lite mer för det idag.

Sitter det i huvudet?

– Jag vet inte, det är svårt att svara på. Kanske?

Lang startade återigen matchen istället för Johan Nilsson som känt av en öm fot på slutet. I Estrad tackade han för förtroendet genom att spela huvudrollen i AHK:s tidiga ryck.

– Det är skönare att starta tycker jag. I Ricoh startade jag nästan varje match, man är varm och taggad från början. Men ibland kan det vara bra att komma in efter en kvart, då har man hunnit se hur motståndarna spelat.

Som om inte storspelet vore nog hann Lang dessutom med att bli utvisad efter armarna i bröstet på Tobias Nordahl, 11.25 in i andra halvlek.

– Jag tycker inte det är rött kort, det kändes lite som att domarna bedömde hur hårt han landade. Men jag har inte sett reprisen så jag är inte hundra (skratt).

Alingsås hade greppet om matchen under hela första halvlek och borde kunnat ryckt loss lite större än till den tremålsledning man hade i paus.

Rycket kom istället i andra halvlek. Lang fortsatte visa vägen och även Andreas Berg och William Andersson Moberg var ständiga orosmoment för Karlskrona. Störst jubel fick dock Fredrik Teern när han på närmast ursinnigt maner forcerade in 23–17.

Mikael Franzén kunde efter matchen konstatera att bredden i truppen visade sig från sin bästa sida.

– Tycker det är skönt att sådana som Lang och Berg kliver fram, Felix Claar och Mishels Liaba behöver inte vara de där bärande spelarna. Liaba gör det bra, men det är inte de två som dominerar idag. Det känns bra att fler tar för sig och att vi använder banan på ett helt annat sätt.

Har du haft Langs fina insats på känn med tanke på att han startat två matcher?

– Han har varit bra samtidigt som Johan Nilsson haft lite problem med en fot. Det smäller bra för Lang på träning och idag fick han iväg några tunga skott. På matcherna har han varit tveksam ibland men vi har sett hur bra det sett ut på träning. Andreas har bra bredd i sitt spel.

Är det denna energin ni letat efter?

– Vi får några härliga mål som verkligen ger oss energi, fascinerande mål från Andreas Berg och William Andersson Moberg. Det är kul med handboll (skratt)!

Inget att spara nu till sista matchen innan uppehållet?

– Verkligen inte, vi ska tömma oss och göra en jäkla bra match, så jag hoppas många kommer och tittar.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.