AHK straffades i Ystad

Handboll

Poängen mellan IFK Ystad och Alingsås HK delades broderligt.
Det sedan Fredrik Petersen kvitterat på straff till 26–26 med fyra sekunder kvar.

Det började så bra, så bra för AHK. Fint försvarsspel ledde till enkla mål i kontringsfas och från straffpunkten, efter 6.48 kunde Samuel Lindberg sätta 6–1 till alingsåsarna på just en sådan kontring.

Men någonstans där lämnade Alingsås kvar skorna på banan och traskade iväg lite för tidigt till spelarbussen hem. För plötsligt fungerade ingenting, i någon riktning, allt medan IFK Ystad såg sin chans att knapra sig ikapp.

Man var ikapp vid 12–12 och 14–14, men AHK kunde och borde gått till ledning i paus, något som mängder av tekniska fel, ofta dessutom helt oprovocerade, satte stopp för.

Även andra halvlek började dåligt för Mikael Franzéns gäng. Ystadslaget drog snart ifrån till en tvåmålsledning och hade enkelt att sätta stopp för tafatta offensiva försök från AHK.

Vändningen kom när Gustav Skagerling ersatte en mindre lyckad Niklas Kraft i mål. Skagerling drog fram den ena jätteräddningen efter den andra och snart var AHK inte bara ikapp utan förbi till ledning 25–21 med 8.46 kvar att spela.

Men trots fyra måls ledning kunde inte Alingsås knyta ihop säcken. De tekniska felen gjorde sig återigen påminda i slutskedet av matchen där bolltapp, misslyckade inspel och svaga avslut gav IFK Ystad en sista chans till poäng.

Den tog man också när Fredrik Petersen dundrade in 26–26 från straffpunkten med fyra sekunder kvar i en match där AHK tappade en poäng, snarare än vann en.

– Jag är så besviken på vår prestation. Vi gör enormt många tekniska fel så det nästan gör det omöjligt att vinna. Jag vet inte vad vi ska göra åt det, men vi får på något sätt gräva oss ur den här gropen och ta oss vidare, säger en frustrerad Mikael Franzén.

– Varför det blir så vet jag inte, det är inte direkt i avgörande situationer vi kastar bort bollarna utan gör snarare många felval. Det är det som fäller oss. Vi skulle kunna avgjort den här matchen i andra men återigen lyckas vi inte stänga igen. Det är väl femte matchen som vi inte lyckas med det den här säsongen.

Du hade ett långt snack med delegaten efteråt, vad var du upprörd över?

– Jag ska inte kommentera det där egentligen, det är vi som är för dåliga och får skylla oss själva. Men det där sista är bara inte straff, det är det inte.

Även Gustav Skagerling höll med sin tränare om att det inte var straff i slutsekunderna.

– Jag pratade lite med en av deras spelare och ingen av oss tyckte det var straff, säger Skagerling som dessutom skickade några ilskna blickar åt Fredrik Petersens håll efter slutsignalen.

– Han drar straffen allt han kan rakt över huvudet, det kunde gått jävligt illa. Jag tycker det är lite tråkigt, men det får stå för honom.

Varför lyckas ni inte knyta igen säcken? Är det enbart en mental sak nu?

– Man börjar ju undra det. Vi har inte nyckeln som gör att vi går för det i slutskedet. Det är som att vi är rädda för att förlora.

Mer från Skagerling och Franzén i lördagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.