Foto. MIKAEL SVENSSON

AHK varvade upp och krossade Hammarby

Handboll

Det tog en bra stund för Alingsås HK att varva upp mot Hammarby. Men när väl hemmalaget gick ifrån en bit in på andra halvlek hade inte gästerna skuggan av en chans. AHK vann den andra akten med 20–8, och matchen med förkrossande 32–20.

– En jätteskön seger, speciellt med tanke på att vi inte alls kom upp i nivå mot dom senast. I andra halvlek gjorde vi det mesta rätt, och det kändes nästan som att jag inte fick några skott mot mig alls. Med tanke på de tre raka segrarna här på slutet kan vi gå in i uppehållet med gott samvete, säger duktige AHK-målvakten Gustav Skagerling.

De 30 första minuterna bjöd Hammarby verkligen upp till dans inför de 1530 åskådarna i Estrad, och i paus var det likaläge 12–12. Men när hemmalaget trampade gasen i botten hade gästerna inte skuggan av en chans.
Ett kompakt försvarsspel visade vägen, och några tekniska misstag senare från gästerna var ställningen helt plötsligt 19–14 till AHK.

Med kvarten spelad blixtrade Andreas Berg till och såg med sina två första mål till att AHK var i ledning med 22–15. I det läget tog Hammarby en time out, men den gav inte önskvärd effekt.

Via två mål av Andreas Berg i tom kasse var matchen över för Hammarby. AHK fortsatte mala ner gästerna och spelade av förklarliga skäl mer avslappnat jämfört med hur man agerade i första halvleken. Hammarby räckte helt enkelt inte till.

Sexmålsskytten Andreas Berg var av förklarliga nöjd efteråt:

– Jag älskar att göra mål, och det vet ju alla om. Lyckas man inte hitta nätet är det bara att fortsätta. Men i dag passade jag ju till och med när jag hade bra lägen att skjuta själv. Nästan så att jag blev chockad av mitt eget agerande där ett par gånger, menar Berg med ett skratt.

 

  • Leotrim Jusufi
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.