Amalia Arvidsson (ovan), Olivia Sultan och Ella Wallfur Skiljic är nästa spelare in i Alingsås FC.

Alingsås FC vässar truppen

Fotboll

Olivia Sultan, Ella Wallfur Skiljic och Amalia Arvidsson är de tre senaste spelarna att skriva på för Alingsås FC.
– Jag känner ett starkt sug efter fotbollen och har insett hur mycket jag saknat den, säger Olivia.

Olivia Sultan gjorde ett par matcher för AFC under säsongen som gick, men någon fullskalig satsning var det aldrig tal om.
Nu har hon dock bestämt sig för en comeback.
– Den största anledningen till att jag nu väljer att satsa fullt ut är Mikael Prodér. Han är en tränare som kan få oss spelare att hitta glädjen. Dessutom har han ett stort kunnande och kan verkligen få ut mycket av varje enskild spelare, säger 21-åriga Sultan.
Det är tydligt att AFC:s tränare har en speciell dragningskraft.
– Hade det inte varit för Mikael så hade jag aldrig skrivit på, säger hon.

Hur är dagsformen?
– Helt okej. Men det kommer behövas en del träningar innan konditionen är där den ska vara. Jag har väl tränat lite sporadiskt här under de senaste året, men inte mycket mer än så.
Sultan hymlar inte heller med att Alingsås FC ska vara favorit till seriesegern.
– Om vi har rätt fokus och skärpa ser det i alla fall väldigt lovande ut.

Även Amalia tillbaka
Bara dagar innan Olivia Sultan skrev på kontraktet gjorde Amalia Arvidsson, 27, samma sak.
– Jag har haft en kontinuerlig och bra kontakt med Ranieli (Robert, sportchef) och Joakim Larsson (ordförande) en längre tid. När jag nu också fått jobb och bor i Borås kändes det rätt att återvända till Alingsåsfotbollen. Det i kombination med att Mikael nu tränar laget gjorde mitt beslut enkelt. Det finns en viss hatkärleksrelation till honom, säger Arvidsson med ett skratt.

Amalia började fjolåret i Jitex, men lånades ut till division I-kollegan Sjömarken efter ett tag. Och där lät inte succén vänta på sig.
13 mål blev det för Amalia, som var en starkt bidragande orsak till att Boråslaget klarade kontraktet.
– I Sjömarken var jag en offensiv mittfältare och fick ha mycket boll. Jag är en spelare som trivs med att få bollen på foten och göra kreativa saker snarare än att gå i djupet.

Du är en av de äldsta spelarna i truppen, hur ser du på det?
– Jag ser det bara som en utmaning. Jag tycker själv att jag har mognat som både människa och spelare det senaste året. Jag har alltid ställt höga krav på mig själv och mina medspelare, men känner någonstans att min rutin bidragit till att jag inte är lika temperamentsfull längre.  

Löfte till AFC
Om nämnda Amalia och Olivia är kända namn för de flesta i den lokala fotbollen så är Ella Wallfur Skiljic inte det. 17-åringen kommer närmast från Kungsbacka DFF som tog klivet upp i allsvenskan i höstas.
– Jag har mestadels spelat med F19-laget i allsvenskan, men det har blivit några inhopp i a-laget också, säger Ella till AT-sporten.

Hur vill du beskriva dig som spelare?
– Som en central mittfältare som gärna slår de avgörande passningarna. Tycker väl själv att jag lever mycket på mitt spelsinne och fina passningsfot.
Ella säger vidare att hon lockas av den satsning som AFC gör.
– Som jag förstått det så är det en välorganiserad förening som vill uppåt, och för mig som är ute efter mer speltid tror jag det är helt rätt val. Jag känner dessutom till Moa Jarl och Ebba Ranieli sedan tiden i Kungsbacka, och har spelat med Lisa ”Mini” Johansson i flicklandslaget. 

  • Christian Stål
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.