Skiss: ARKITEKTURUM
Det färdiga resultatet. Så här ska byggnaden se ut när projektet är klart frampå vårkanten.

Alingsåsparkens kafélänga renoveras

Alingsås

Den gamla kafélängan i Alingsåsparken genomgår nu en omfattande renovering, vilken ska vara klar under våren.
– Vi tar ett helhetsgrepp på byggnaden, som ska behålla det gamla utseendet, säger Bengt-Göran Kullner, fastighetschef i kommunen.

Under årets sista veckor påbörjades arbetet med att renovera den hårt slitna kafélängan i Alingsåsparken. Nu ska bland annat en ny grund gjutas för att kunna bygga ändamålsenliga toaletter och även utrymmen som kan användas för gästande artister. Ett nytt kafékök ingår också i planerna.
– Byggnaden har egentligen inte varit avsedd till det som den använts för. Nu moderniserar vi insidan, gästande artister kommer att kunna byta om i en vettig miljö framöver, säger Bengt-Göran Kullner, fastighetsansvarig i kommunen.
 
En av de som välkomnar det nu inledda projektet är Börje Andersson, ordförande i Alingsåsparkens kulturförening.
– Vi är jätteglada över att det händer något, den gamla byggnaden var rutten och i riktigt dåligt skick. Kommunen kommer att tjäna mycket på att ha en välvårdad folkpark, säger han.
 
Läs mer och se fler bilder i lördagens AT.

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.