Foto: Jenny Schagerlind

Åtalas för rånet mot Paroy

Annelund

En 38-årig man åtalas nu för rånet mot Paroy i Annelund – mannen har nekat till gärningen.

Det var i slutet av september som två gärningsmän en tidig morgon rånade bensinstationen Paroy i Annelund. En 38-årig man som greps kort efter gärningen åtalas nu för rån.

Enligt åklagarens gärningsbeskrivning har mannen, tillsammans och i samförstånd med en annan person, genomfört gärningen. En av gärningsmännen höll vid tillfället en kofot i handen och riktade sig mot butikspersonalen med uppmaningen att ”gör du inte som vi säger så gör vi dig illa”. Från bensinstationen plockade de båda gärningsmännen med sig kontanter, cigaretter och ficklampor.

Via bilder från butikens övervakningskameror kom polisen den 38-årige mannen på spåren och han greps dagen efter rånet. I närheten av hans bostad har kassalådorna från bensinstationen hittats.

Den 38-årige mannen nekar till brott och uppger sig inte ha något med rånet att göra. Han menar att det inte är han som syns på bilderna från butikens övervakningskamera. Hur kassalådorna från bensinstationen hamnade i närheten av hans bostad kan han inte svara på.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.