Foto: STEFAN SAMUELSSON
NÅR NYA KUNDER. Petra Palmgren, marknadsansvarig på Best El, gläds åt samarbetet med Missing People.

Bidrar till sökande efter försvunna

Sollebrunn

– Vi känner oss utvalda och hoppas på ett bra resultat.
Så säger Petra Palmgren på Best El om det lilla elbolagets julkampanj tillsammans med den ideella organisationen Missing People.

Det började med ett telefonsamtal från Missing People för en och en halv månad sedan. Organisationen undrade om Best El ville vara med i en kampanj och skänka pengar till sökinsatser efter försvunna personer.

– När vi hade funderat på det lite tyckte vi att idén var väldigt bra, säger Petra Palmgren, marknadsansvarig på Best El, som omfattar Bjärke Energi, Vara Energi och Västra Orust Energitjänst.

– Vi kan bidra ekonomiskt till en organisation som står för något som vi tycker är bra, som har positiva värden, tillägger hon.

Sagt och gjort, Best El och Missing People kom överens om att att organisationen får 300 kronor för varje ny kund under december månad, som uppger ”Missing People” vid kontakten med elbolaget.

– Men man måste inte byta elbolag just nu. Det vi önskar är att folk tar kontakt med oss under kampanjtiden, säger Petra Palmgren med tanke på att många är bundna till elavtal som löper ut vid andra tider på året.

Nya vägar

Bjärke Energis kunder finns förstås främst i närområdet men säljer precis som andra elbolag el även till kunder på annat håll. Petra Palmgren ser den här kampanjen som ett sätt att nå ut till andra delar av landet.

– Man måste våga prova nya vägar. Vi når ut i hela landet genom Missing Peoples kanaler och kontaktnät. Vi är det enda elbolaget som de samarbetar med i år, säger hon och fortsätter:

– Jag har en tanke om att vi kan se detta som en årlig tradition i december månad.

Missing Peoples projektledare Hanna Eberstein säger i en skriftlig kommentar, att det är sådana här gåvor som gör det möjligt för organisationen att utveckla sin verksamhet och bli ännu bättre på att hitta försvunna människor.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.