Arkivbild: Bosse Åström
Så här såg det ut när BR-butiken i Vimpeln invigdes.

BR stänger i Vimpeln

Alingsås

Leksaksbutiken BR i köpcentret Vimpeln ska stängas, liksom 27 andra svenska butiker inom kedjan Top-Toy.

Leksakskedjan Top-Toys ekonomi är mycket pressad. Bolaget är försatt i rekonstruktion och måste därför bland annat stänga ett stort antal butiker, skriver branschtidningen Market.

Omkring 450 heltidsanställda kommer att påverkas, varav 85 på huvudkontoret i Köpenhamn och 15 på inköpskontoret i Hongkong. Men de största nedskärningarna görs i butiksledet.

25 BR-butiker stängs runt om i landet samt tre Toys R Us. Kvar i Sverige blir 37 stycken BR Leksaker och 20 Toys R Us. BR har funnits i Vimpeln sedan köpcentret invigdes i mars 2014. Det är inte känt exakt när butiken stängs.

– Det är ledsamt och beklagligt att vi måste säga farväl till duktiga kollegor, som alla har kämpat hårt för att göra Top-Toy till en sund verksamhet. Men nu måste vi fokusera på att skapa ett starkt Top-Toy som bygger på verksamhetens många sunda delar och den strategi som vi redan har kommit långt med, säger vd Per Sigvardsson till tidningen Market.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.