Dina nöjd med USM trots sjukdom

Konståkning

14-åriga Dina Johansson hade långt ifrån några bra förberedelser inför USM.
Med tanke på det så var tolfteplatsen i Karlskrona en framgång för Alingsåstjejen.
– På det stora hela är jag ändå nöjd, säger hon till AT-sporten.

Dina Johansson, Alingsås Konståkningsklubb, har under en längre tid laddat för Ungdoms-SM.
Men under föregående vecka blev talangen sjuk, vilket i sin tur gjorde att hon inte kunde förbereda sig på ett optimalt sätt:
– Jag fick feber på måndagen och kunde inte träna alls. Mitt första ispass fick jag i benen när jag kom till Karlskrona, och det var såklart inte vad jag hade hoppats på. Det var faktiskt inte säkert att jag skulle kunna medverka, men jag bestämde mig att köra på ändå, berättar Dina Johansson.
Väl på isen så visade hon fina takter och noterade nytt personligt rekord i det korta programmet i flickklassen (30,64 poäng).
Det gav henne en elfteplats i resultatlistan inför det långa programmet.
Där orkade Dina dock inte att upprepa succén.
– Jag missade kombinationer som jag normalt sett är väldigt säker på, och det var riktigt jobbigt. När det inte går som man vill är det tufft rent mentalt. Tyvärr så hade jag inte den rätta orken, säger hon.

Poängen i långa programmet gjorde att Dina totalt noterade 72,73, vilket var nytt säsongsbästa.
– Jag hade hoppats på en lite bättre placering, men eftersom jag inte kunde förbereda mig på det sätt som jag hade hoppats på är jag nöjd, berättar Dina, som slutade på en tolfte plats bland de 18 deltagarna. 
Närmast väntar lite julledighet innan Dina tar sikte mot 2019.
– Min nästa tävling är först i februari. Nu handlar det först och främst om att ladda batterierna, säger hon.
Även Dina Johanssons tränare Sofia Wollert var belåten med sin adepts prestationen i USM:
– Jag är mycket nöjd med vad Dina gjorde på isen, speciellt med tanke på de dåliga förberedelser som hon hade inför mästerskapet, säger Wollert.
Julia Brovall från Solna konståkningsklubb vann USM

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.