Foto: Jenny Schagerlind

Döms till fängelse för rån mot Paroy

Annelund

En 38-årig man fälls för delaktighet i rånet mot Paroy tidigare i år. Mannen döms till fängelse i 1 år och 6 månader.

I slutet av november rånades bensinstationen Paroy i Annelund av två maskerade män. Gärningsmännen, varav en av dem var beväpnad med en hammare, dök upp maskerade på bensinstationen en tidig morgon. Rånarna tog sig in bakom kassadisken och krävde att kassapersonalen skulle öppna kassorna. Därefter tvingade de in personalen på lagret och krävde att hen skulle öppna ett kassaskåp. Bytet vid rånet blev kontanter, cigaretter och ficklampor.

Kläder och kassalådor

De båda rånarna fångades på bild av en övervakningskamera. När polis gjorde en husrannsakan hemma hos 38-åringen hittades en jacka som stämde in med den som en av rånarna bar på bilderna. Dessutom påträffades det en handske, vilken även den stämde in på de handskar som en av gärningsmännen hade på sig. I anslutning till mannens bostad hittades dessutom kassalådorna som försvann i samband med rånet.

Vittne inte trovärdigt

När den 38-årige mannen ställdes inför rätta nekade han till brott och uppgav att han varit i sin bostad när rånet begicks. En man vittnade också till 38-åringens fördel, men tingsrätten konstaterar att vittnet vid ett ”flertal tillfällen justerat sin berättelse” utifrån vad den misstänkte gärningsmannen har berättat. I sin dom slår tingsrätten fast att vittnets uppgifter ”helt saknar bevisvärde”.

Nytt åtal väntar

Utifrån den bevisning som åklagaren lagt fram anser tingsrätten det klarlagt att 38-åringen varit inblandad i gärningen och han fälls för rån. Han döms nu till fängelse i 1 år och 6 månader och ska vara fortsatt häktad i väntan på att domen vinner laga kraft. Tingsrätten dömer honom också att betala närmare 90 000 kronor i skadestånd.

Ytterligare en man sitter häktad misstänkt för delaktighet i rånet mot Paroy. Åtal mot honom ska vara väckt i början av januari.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.