”En gåva till stan” och andra funderingar

Alingsås

Jag är ju inte så himla kyrklig, men ”En gåva till stan” är ett fint initiativ. Även om jag skulle föredra att personerna som behöver gåvan vore mer i behov av ett eget jobb för egen försörjning.
Ety, jag tillhör dem som fortfarande tror att alla vill bidra till ett vackert välfärdssamhälle genom egna insatser och försörja sig själva.

I den nya budget som klubbades onsdag eftermiddag kommer jag, som har det bra, att få det ännu bättre. Jag vet inte vad jag skall säga om det eftersom det är på bekostnad av andra grupper. Som alltid.

Det finns ett tydligt samband mellan högerns politik och maktförhållanden, ”vi och dom”. Att det känns fint att skänka en slant och rentvå sitt samvete. Snart har vi det som i USA, där överklassen i mångt och mycket skapar en ”air” av godhet kring sig själv, beroende på hur mycket av sin förmögenhet man skänkt till mindre bemedlade grupper.

Jag älskar välfärd. Men jag hatar att det behövs välgörenhet. Sverige är fattigare än någonsin. På många sätt.

  • Helena Carlström, fortfarande S
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.