Försäkringskassan kräver pengar tillbaka

Alingsås

En man tvingas nu betala tillbaka drygt 360 000 kronor till Försäkringskassan som menar att pengarna har betalats ut på felaktiga grunder.

Det är pengar utbetalda i form av tillfällig föräldrapenning som Försäkringskassan nu kräver att en man i Alingsås kommun betalar tillbaka. Pengarna har betalats ut till mannen under en period som sträcker sig från 2015 fram till i år.

Enligt Försäkringskassans ärendebeskrivning har föräldrapenningen betalats ut utifrån de uppgifter som mannen har lämnat in. Det är uppgifter som i efterhand har dubbelkollats med mannens arbetsgivare, men också med hans barns frånvaro på skola eller förskola. Kontrollen visar att mannen har fått tillfällig föräldrapenning för tider då barnen varit på skolan eller förskola, och även för dagar då skolan har varit stängd eller då barnen varit lediga.

Under drygt 350 dagar ska Försäkringskassan ha betalat ut tillfällig föräldrapenning trots att mannen då inte har avstått från arbete för vård av sjukt barn. Kassan anser inte att det finns några särskilda skäl för att mannen ska slippa återbetala de drygt 360  000 kronor som betalats ut på felaktiga grunder.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.