• Foto: CARINA HANSSON
    MÅNADENS LÄSARBILD NOVEMBER. Så skimrande var aldrig havet.
  • Foto: STEFAN SAMUELSSON
    FOTAR PÅ SKOGSPROMENADER. Carina Hansson, Råmossen, har tagit Månadens läsarbild för november. (TAR BILDEN HALV FYRA I EM)

Frostig vinnarbild

Östadkulle

Det var en kall och stilla novemberdag. Träd och buskar lyste vita av frost. Då passade Carina Hansson på att ta bilden som AT nu har utsett till månadens läsarbild för november.

– Jag är ofta ute och går i skogen här i Råmossen, för att komma ut och vila hjärnan, säger Carina Hansson, som alltså bor mellan Östadkulle och Långared.

Det finns flera sjöar i det här området. Störst är Lången men sjön på bilden är den mindre Halmsjön. AT:s jury fastnade för de vackra färgerna i bilden och konstaterar samtidigt att många fotograferande läsare gillar speglingar i vatten.

– Det var en ganska grå dag men det blev bra ändå, fortsätter Carina, som sedan lade ut sin bild på Instagram och Facebook.

– Många tyckte om den så jag tänkte att den kanske blev bra. Jag blev lite stärkt av att många gillade bilden.

I samma veva såg Carina AT:s uppmaning i sociala medier att tävla om månadens bild och skicka in bilder till galleriet Läsarbilder i tidningens nätupplaga.

– Jag har bara skickat in två gånger, säger hon.

Carina Hansson brukar fotografera en del med sin mobil i naturen under sina promenader och delar med sig av en del foton på främst Instagram.

– Det finns filter där som man kan använda. Jag har ändrat lite kontrast och värme i den här bilden. Jag har inget Photoshop eller nåt sånt, säger hon.

Nu har frost och snö tinat och regnat bort för den här gången. Carina, som jobbar som personlig assistent i Alingsås sedan många år, medger att hon gillar sommaren bäst.

– Men frosten ljusade upp. Det var mysigt, säger hon.

Tre bilder får hedersomnämnanden – se lördagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.