Fyrverkeri – nej tack!

Alingsås

Nyåret närmar sig och snart översvämmas våra brevlådor med reklam för fyrverkerier. Det finns många goda skäl att helt bojkotta denna galenskap. All heder åt ICA Maxi som sedan några år helt har slutat sälja fyrverkerier. Jag hoppas fler handlare följer efter…

Detta intelligensbefriade smällande skrämmer både djur och människor. En del hundar måste t o m ges lugnande medel för att de ska härda ut. Dessutom tar miljön stryk av de giftiga ämnen som finns i fyrverkeripjäserna. De i regel halv- eller helpackade människorna som håller på med detta har också ovanan att bara lämna skräpet efter sig…

I första hand skulle jag vilja se ett totalförbud för gemene man att hantera fyrverkeripjäser. I andra hand att skjutandet begränsas till vissa platser och endast mellan bestämda klockslag t ex 23.00 – 01.00 på nyårsafton.

  • En arg Alingsåsare
Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.