Arkivbild. Urban Kärvling

Glädjande biobesked

vårgårda

Turerna kring biograf Rialtos vara eller icke vara i Vårgårda har varit många. I går kom beskedet att biografen nu kommer öppna igen. Detta tack vare ett temporärt bygglov med vissa begränsningar för att inte störa intilliggande verksamhet allt för mycket.

– Fågel Fenix reser sig alltid ur askan. Vill man verkligen någonting och kämpar då når man alltid fram, säger biografentreprenör Per Aholainen

Biograf Rialto tvingades stänga i slutet av november efter ett beslut från Mark- och miljööverdomstolen. 

Kan bli permanent 

Men nu har det vänt ännu en gång. Tack vare att man tillämpat ett temporärt bygglov med vissa begränsningar för att inte störa intilliggande verksamhet så kan det nu visas biofilmer i Vårgårda igen. 

– Bygglovet gäller i fem år men kan förlängas och bli permanent, säger Per Aholainen.

Enormt stöd

Vårgårdaborna har verkligen slutit upp kring bion och det har skrivits både insändare och startats protestlistor för att få ha bion kvar. 

– Alla instanser är med och backar upp. Då menar jag kommunen, hyresvärden och framför allt biobesökarna. Stödet från besökarna har varit enormt. Vi talar om 500/600 telefonsamtal och lika mycket på sociala medier. Man blir överraskad och förundrad, säger Aholainen.

Stor biohögtid 

Beskedet kommer extra lämpligt i tiden med tanke på att jul- och nyårshelgerna är de mest besökta på landets biografer. 

Det kommer börja med föreställningar redan i morgon fredag och därefter berättar Aholainen att det kommer vara fullt ös från juldagen och framåt. 

Bland annat kommer man visa den svenska filmen ”Lyckligare kan ingen vara” och ”Mary Poppins”.

Dessutom kommer man reprisera en del filmer som man inte kunnat visa under december som exempelvis storfilmerna ”Bohemian Rhapsody” och ”A star is born”. 

Läs mer i lördagens AT. 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.