Häktad för tre våldtäkter – nekar till brott

Alingsås

En 48-årig man har häktats misstänkt för tre våldtäkter som ska ha inträffat i Alingsås – mannen har nekat till brott.

Det var i början av förra veckan som en 48-årig man anhölls och senare begärdes häktad för tre våldtäkter som ska ha inträffat i Alingsås.

– Det är samma målsägare i samtliga tre fall, säger Stefan U. Lind, åklagare.

På tillfälligt besök

En av gärningarna ska ha inträffat på en adress i centrala Alingsås under början av oktober i år. De båda andra händelserna ska ha skett på en annan adress i Alingsås för drygt tre år sedan. De misstänkta brotten ska ha skett när mannen varit på tillfälligt besök i stan.

– Han är inte boende i Alingsås. Det finns inga indikationer på att det handlar om fler gärningar, säger Stefan U. Lind.

”Ytterst känsligt läge”

I slutet av förra veckan hölls häktningsförhandling i Alingsås tingsrätt. I samband med häktningen, vilken av sekretesskäl hölls bakom stängda dörrar, nekade mannen till brott. Han menade då också att skälen för häktning inte uppväger det intrång eller de men som åtgärden innebär för honom.

Åklagaren vill i dagsläget inte lämna några övriga kommentarer angående utredningen.

– Det är tidigt i utredningen och vi är i ett ytterst känslig läge. Flera personer ska höras, och av den anledningen vill jag inte säga så mycket i nuläget, säger Stefan U. Lind.

Efter överläggningar beslutade tingsrätten att häkta mannen som på sannolika skäl misstänkt för tre fall av våldtäkt. Som skäl för häktningen anger tingsrätten att det finns risk att 48-åringen undanröjer bevis eller att han på annat sätt försvårar utredningen om han befinner sig på fri fot. Rätten menar att skälen för häktning uppväger det intrång eller det men som det innebär för mannen.

Tingsrätten beslutade att mannen ska vara häktad fram till slutet av nästa vecka då åtal ska vara väckt. Åklagarens bedömning i nuläget är att han kommer att behöva begära förlängd tid för att hinna färdigställa utredningen och väcka åtal.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.