PRESSBILD

Järnia Outlet efter Harald Nyborg

alingsås

Det är nu klart att Harald Nyborgs butik på Bolltorps handelsområde i Alingsås blir Järnia Outlet från och med första mars nästa år. Bolist-koncernen tar då över nio Harald Nyborg-butiker.

Enligt ett pressmeddelande från Bolist-koncernens vd Tomas Fritzon tar Bolist över butikerna och deras cirka 100 anställda. De nio butikerna ska profileras om till det nya konceptet Järnia Outlet. Harald Nyborg ska enligt tidigare besked stänga bland annat butiken i Alingsås den 13 januari.

Bolist-koncernen har idag varumärkena BOLIST, Järnia och Doowin, men satsar nu även på lågprisbutiker. Kedjorna Bolist och Järnia slogs samman i maj i år.

”Konceptet är ett resultat av den pågående trenden med lågpris och outlets och ska locka en prismedveten kund som söker kvalitet till ett lågt pris inom områdena fynda, fixa, hem och familj”, står det i pressmeddelandet.

– En härlig utmaning och möjlighet för oss att driva egna butiker. Målet med en Järnia Outlet är att locka både kvinnor och män att komma till våra butiker varje dag. Konceptet ska driva två typer av destinationer, dels ett outlet-sortiment som ska ha upp till 70 procents rabatt och dels ett bassortiment inom järn, hus och hem, säger Tomas Fritzon, vd Bolist AB.

BOLIST-koncernen utökar sitt butiksnät till 230 butiker och ny volym tillförs dotterbolaget och logistikverksamheten BOLIST Logistik AB.

– Då fackhandelskedjorna tappar stor volym till de privatägda kedjorna så måste vi hela tiden utveckla vår affär för att inte försvinna. Affären med Harald Nyborg och öppningen av Outlet-butiker innebär att den nya volymen som tillkommer effektiviserar vår logistik ytterligare, vilket i sin tur kommer ge bättre förutsättningar att fortsätta ge våra kunder ett starkt erbjudande, säger vd Tomas Fritzon.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.