Jonsson en vinnare i Vänersborg

Bowling

Team Alingsås juniorlandslagsman Emanuel Jonsson fick till en riktig fullträff i Vänersborg Open. Detta efter seger mot den meriterade norrmannen Tore Torgersen i finalen.

– Jag värderar den här vinsten väldigt högt. Dels med tanke på att det var ett tufft underlag vi spelade på, dels för att jag inte vunnit en turnering på ett bra tag, sa Jonsson efter avklarat verk. 

I finalen tog Emanuel hem den första serien med sex pinnars marginal. Men den före detta världsmästaren från Norge kom tillbaka och vann den andra, vilket borgade för en tredje och avgörande serie.

Väl där höll Jonsson nerverna i styr och han gav aldrig Torgersen en chans. Resultatet skrevs till 222-172 i Emanuels favör och segern var därmed i hamn. 

En annan spelare från Team Alingsås som  också tog för sig i Vänersborg Open var Robin Skans.

Han slutade fyra totalt efter att ha förlorat semifinalen mot klubbkompisen Emanuel Jonsson, som belönades med 12 000 kronor för segern. 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.