Foto: Svenska kyrkan Alingsås
GEMENSKAP PÅ JULAFTON. Katarina Egfors Härnring, kyrkoherde, kommer med den goda nyheten att Jul i gemenskap blir av även i år.

Jul i gemenskap – trots allt

Alingsås

Efter beskedet att Jul i gemenskap inte kommer kunna arrangeras i år kommer nu en för många glädjande vändning: Det blir av.
– Det känns jättebra, vi är väldigt glada, säger Katarina Egfors Härnring, kyrkoherde i Alingsås.

I mitten av november kom besked om att det inte skulle bli något gemensamt julfirande på julafton i år, då ingen var villig att axla ansvaret för arrangemanget. Men nu kommer nya, och glädjande, besked.

– Ibland är det så, när man släpper taget så träder någon in. I det här fallet var det Göran Rask, som är aktiv i Svenska kyrkan och nybliven pensionär, som trädde fram och sa att han kunde hålla i trådarna, berättar Katarina Egfors Härnring, kyrkoherde.

Platsen för firandet blir precis som de två senaste åren Pingstkyrkan, och arrangemanget sker i samarbete med AKN (Alingsås kristna nätverk) och enskilda engagerade.

– Vi räknar med 120-150 personer. Det kommer finnas god julmat, julmusik allmänt julmys. Och alla kommer få en julklapp, berättar Katarina Egfors Härnring, och tillägger:

– Exakt tid för firandet är inte klart än, men det kommer vi återkomma till.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.