Foto: Katrin Niklasson
MÖTE MED TOMTEN. Minou Melin var ett av många barn som fick träffa den givmilda tomten utanför Storken.

Julmyset är igång

alingsås

Med en dag kvar till första advent har julmyset i Alingsås dragit igång.

På lördagens förmiddag bjöd Alingsås biblioteks barnbibliotekarier in till en stämningsfull sagostund, till vilken många små nissar kom för att lyssna. Alingsås kulturhus bjuder också in till julpyssel i museet idag, och för den som är pysselsugen finns chansen att ta del av aktiviteten fram till i eftermiddag.

Utanför Gallerian Storken var det många barn som samlades framför tomten, som var så snäll att han gav alla barn varsin julklapp trots att det bara är den 1 december.  För den som missat tomten i dag finns även en chans att träffa honom och tomtemor i morgon, söndag, på samma plats.

I morgon, söndag, drar julmyset igång på allvar då det vankas traditionsenlig Tomteparad. Om det, och många andra juliga begivenheter, läser du i tisdagens AT.

 

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.