Knep säsongens första trea

Ishockey

Alingsås Hockey hade inför hemmamötet med Fotskäl inte vunnit en enda match på ordinarie tiden här säsongen.
Då gick man på knock och vann med 9–3.

Den enda seger som Alingsås kunnat tillskriva sig under division III-säsongen kom på straffläggning.

Men mot Fotskäl var det inget snack. Hemmalaget var bättre på det mesta och vann klart.

– Det är mer en lättnad än något annat. Jag sa till killarna att det här inte ens var vår bästa match för säsongen, men det är skönt att vi gör nio mål och det lossnar för oss. Puckarna studsar med oss, det kan vara en vändpunkt. När det går dåligt känns det som allt är emot en, men idag fick vi det med oss istället, säger Martin Krook efter överkörningen.

Lagen var helt lika, 1–1, efter en första period utan någon vidare hockey från två lag med dåligt självförtroende. I andra började det däremot röra på sig, inte minst tack vare att Alingsås fick en hel rad utvisningar med sig.

Man fick inte utdelning i mål, men däremot ett momentum som blev allt starkare under matchens gång. Emil Hermanssons 2–1 efter 11.24 och Kristoffer Kösters 3–1, i boxplay, var symptomatiskt för ett Alingsås som växte ju längre matchen led. Ett snabbt powerplay-mål till 4–1 från Rasmus Ullsten i sista perioden blev på något sätt avgörande.

Med en trygg ledning och övertag i spelet tog allt fler spelare för sig, inte minst 16-årige Joel Rolin som fick göra sitt allra första a-lagsmål fram till 5–1. Rolins slut på matchen var dock allt annat än roligt, då den förre Alingsåsspelaren Simon Strandman fult knätacklade Rolin vilket innebar matchstraff för Strandman och ett trasigt knä för Rolin.

Alingsås bankade in fyra på tre minuter i slutet och visade därmed med all önskvärd tydlighet att man var förtjänta av tre poäng.

– I sista perioden lossnar det för oss. Vi spelar ut och juniorerna börjar ta för sig allt mer. Överlag är vi ett lite bättre lag än Fotskäl och då ska vi vinna matchen, konstaterar Martin Krook.

Mer om matchen i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.