Körde med foten genom sidorutan – tonåring åtalas

Herrljunga

En tonåring åtalas för vårdslöshet i trafik efter att han kört sin a-traktor med ena foten hängande ut genom sidorutan. Dumt, men inte vårdslöst – det menar tonåringen själv.

Det var under sommaren som en privatperson blev vittne till hur föraren av en a-traktor framförde sitt fordon på ett minst sagt anmärkningsvärt sätt. När den unge föraren passerade vittnet hade han ena foten hängande ut genom traktorns sidoruta.

Olaglig hastighet

Mannen som såg körningen blev arg och uppskrämd och körde efter a-traktorn för att få stopp på föraren. Färden gick i betydligt högre hastigheter än de lagliga 30 km/h innan han lyckades få stopp på tonåringen. Samtidigt hade polis larmats ut till platsen och deras kontroll av a-traktorn visade att den var modifierad för att kunna köras högre hastighet än lagligt.

Inget risktagande

Tonåringen åtalas nu för vårdslöshet i trafik och olovlig körning. I de förhör som hållits medger föraren att han haft ena foten hängde ut genom fönsterrutan när han körde. Han medger att det var dumt gjort men nekar till vårdslöshet i trafik. Föraren hävdar att han inte såg något ”medvetet risktagande” i agerandet, och att han hade god sikt och att inga människor fanns i närheten av vägen.

När det gäller den olovliga körningen har han erkänt brott. Han har i förhör uppgett att han körde i omkring 90 km/h när vittnet följde efter honom, och att han var medveten om att traktorn var modifierad.

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.