Foto: MÅRTEN ÖHMAN
– JAG KOMMER att bidra med kontinuitet till våra viktiga frågor, framför allt frågor som rör barn och äldre, men också samarbetet med det civila samhället, säger Lady France Mulumba, ny gruppledare för Kristdemokraterna.

Lady France efterträder Stefan

Alingsås

Lady France Mulumba blir Kristdemokraternas nya gruppledare i Alingsås.
– Jag brinner för utveckling och ledarskap så den här rollen passar mig, säger Lady France.

I lördagens AT berättade Stefan Svensson att han lämnar sitt uppdrag inom partiet, en roll han haft sedan 2004. Och den som efterträder honom blir Lady France Mulumba.

Var det en självklarhet för dig att tacka ja till uppdraget?

– Nej, det kan jag inte påstå. Jag fick tänka på det lite. För mina barn är inte så stora och det är ett jätteansvar.

Lady France Mulumba, som fått sitt namn efter en parfym hennes mamma gillade, föddes i Belgien men bodde från åtta års ålder i Kongo. Till Sverige och Alingsås kom hon som anhöriginvandrare 2000. Tillsammans med sin man och tre barn på 17, 11 och 6 år bor hon i Västra Bodarna.

Vad kommer du att tillföra som gruppledare för KD?

– Jag kommer att bidra med kontinuitet till våra viktiga frågor, framför allt frågor som rör barn och äldre, men också samarbetet med det civila samhället, att kommunen inte är en ensam aktör i Alingsås. Där kommer jag att engagera mig personligen.

Läs hela intervjun i tisdagstidningen

  • Om att vara med och styra kommunen hon jobbar i
  • Om Allianskollegorna

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.