Nattsvart för AHK i Stockholm

Handboll

Bortaspöket fortsätter att ställa till det för Alingsås HK. Mot bottenlaget Hammarby var det inte mycket som stämde, och laget föll med 33–28 (16–14). – Vi är inget bra handbollslag just nu, suckar tränare Mikael Franzén.

Alingsås HK hade inför måndagens match vunnit blott två matcher på bortaplan den här säsongen. Mot Hammarby hoppades laget ta sin tredje viktoria.

Men ett spelsuget Hammarby, anförda av spelgeniet Patrik Fahlgren, såg till att gästerna fick vända hem tomhänt.

– Fram till i slutet av första tycker jag ändå att vi gör det helt okej, men sen är det inte mycket som fungerar. Det är svårt att exakt sätta fingret på vad det är som fallerar. Som jag ser det är det många bitar som skapar en osäkerhet i laget. En sak är de enkla misstagen som vi gör, och det finns en tendens att dom blir fler och fler när det börjar gå emot lite grand, säger Mikael Franzén.

Tycker du att ni har rätt inställning till matchen?

– Jag tycker ändå att vi stundtals försöker men det är klart att 33 insläppta mot Hammarby inte är vad Alingsås HK står för. Man får inte heller glömma att dagens AHK kanske inte är samma AHK rent inställningsmässigt som vi såg för några år sedan.

Även om det länge såg kört ut för Alingsås skapade man lite nerv mot slutet efter Felix Claars reducering fram till 30–28. Då återstod tre minuter och 30 sekunder.

Hemmalagets replik genom Adam Blanche lät dock inte vänta på sig, och när Tobias Rosengren fixade 32–28 var matchen över för gästerna.

Planens gigant och Handbollsligans skytteligaledare Patrik Fahlgren såg med sin elfte fullträff till att spika slutresultatet till 33–28.

– Förhoppningsvis är vi nere på botten, och nu handlar det om att mobilisera inför de avslutande matcherna inför uppehållet, hälsar Mikael Franzén.

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.