Nyförvärven visade vägen för IBK

Innebandy

IBK Alingsås vinner innebandymatcher igen.
Mot Herrestad var det de tre nyförvärven som visade vägen till seger 11–7.

Erik Pajnert, Emil Gillmor och Robin Strömberg var nya i IBK-truppen inför det viktiga hemmamötet med Herrestad, och alla tre visade med besked att dom har potential att lyfta IBK Alingsås mot högre placeringar i tabellen.

Fyra mål och uppoffrande spel bjöd nyförvärven på, bland annat.

– Dom presenterar sig direkt, verkligen. Det är inte bara målen utan inställningen som räknas idag, dom går i bräschen, täcker skott och går in med kropp. Dom bidrar med den inställningen vi behöver ha för att plocka poäng, säger Linus Sagré, spelande tränare i Alingsås.

Första perioden var IBK:s bästa i matchen. Med följsamt försvarsspel, snabba omställningar och dödlig effektivitet ledde man med klara 6–2 i periodpausen. Erik Pajnert och Robin Strömberg bildade första backpar och såg ut att trivas ihop från första nedsläpp.

– Vi kommer ut med rätt inställning idag, något vi saknat de senaste matcherna. Vi visar på bra spring i benen, är aggressiva och jobbar hemåt. Nästan lite för mycket faktiskt, säger Linus Sagré med ett leende.

Herrestad hade mer av bollen i andra perioden men IBK:s försvarsspel styrde ut gästerna i sargerna och höll de farligaste chanserna borta. Samtidigt fortsatte man vara effektiva och ledde efter 16.25 av andra perioden med hela 10–2.

I det läget kändes matchen såklart klar, trots två snabba reduceringar från gästerna. Men en sista kraftansträngning av Herrestad och ett närmast paralyserat hemmalag var ingredienser som skapade spänning i tredje perioden.

– Den är inte bra, men samtidigt visar den också vad vi behöver jobba på mer framöver, menar Sagré.

Efter 10.48 var Herrestad bara tre bollar bakom IBK, 10–7, och känslan var att man kunde ökat på ytterligare. Men hårt arbetande hemmaspelare fick ordning på defensiven igen så smått och i slutminuten kunde Kevin Keijsner säkra tre poäng på straff till 11–7.

Mer från matchen i tisdagens AT

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.