Foto: Filip Landqvist
NYA SKYLTAR. Omprofileringen från Paroy till Oljeshejkerna Johnsson pågår för fullt i Herrljunga och i nästa veckan förväntas den vara helt klar.

Nytt namn och tvätthall

Herrljunga

Nu händer det grejer vid Paroy-macken i Herrljunga. Omprofileringen från Paroy till Oljeshejkerna Johnsson är i full gång och fler nyheter är på ingång.
– Förhoppningen är att vi ska ha både självtvätt och maskintvätt igång här innan sommaren, säger Thomas Johnsson, VD Oljeshejkerna Johnsson.

Samtliga bensinmackar som tidigare hetat Paroy byter nu namn och blir istället Oljeshejkerna Johnsson. Sammanlagt rör det sig om 17 mackar och omprofileringen pågår just nu för fullt i Herrljunga. Det arbetet förväntas vara klart i nästa vecka.

Men det är inte bara nya skyltar som ska upp på och omkring bensinmacken. Herrljungaborna ser nu till slut ut att få sin tvätthall – både en självtvätt och en maskintvätt.

– Den här macken har ett fantastiskt bra läge och jag tror stenhårt på satsningen i Herrljunga, säger Thomas Johnsson.

För snart två år sedan gick den dåvarande butiken vid Paroy i konkurs. Det har fortsatt gått att tanka på stationen men i övrigt har det inte varit någon verksamhet och lokalerna har stått tomma. Avsaknaden av en tvätthall har setts som ett problem hos många ortsbor men nu är en biltvätt inte långt borta.

Det finns redan ett bygglov för en självtvätt och i skrivande stund väntar man på ett slutgiltigt klartecken för att man också ska få till en maskintvätt.

– Tanken är att det ska bli en maskintvätt. Det är en stor investering. Kostnaderna för hela anläggningen ligger på mellan fem och sex miljoner, säger Thomas Johnsson.

Läs mer i lördagstidningen

  • Behöver stöd
  • Finns förorening
  • Bemannad mack?

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.