FOTO: Urban Kärvling
40 ÅR PÅ SCENEN. Peter Danielsons jubileumskonsert i Vara konserthus i september blev en succé. I mars blir det repris, men innan dess släpper han i dagarna en live-cd från jubileumsshowen.

Peter ger jubileumskonsert i repris

Herrljunga

15 september 1978 gjorde Peter Danielson och bandet Nattfrost sin första offentliga spelning på Herrljunga ungdomsgård. 40 år senare hade han en jubileumsshow i ett fullsatt Vara konserthus. Och i mars blir det repris.

Peter Danielson är kanske mest känd som sångare i bandet Schytts. Han var dess frontman i 20 år. Schytts hade åtta låtar på Svensktoppen och Peter komponerade fem av dem. Bandet finns fortfarande kvar på hobbynivå.

I 10 år har han tillsammans med Bo Frid och Jörgen Fredriksson gjort succé i Vara konserthus med showen ”Från Pärleporten till Rock’n’roll”.

– Vi har haft många gästartister. Kalle Moreaus, Christer Sjögren, Jessica Andersson, Magnus Carlsson, Sanna Nielsen, LaGaylia Frazer med flera.

Peter Danielson har också haft en bra solokarriär, fått priset ”Årets sångare” vid dansbandsbranschens stora gala Guldklaveutdelningen i Malung.

Fick rådet att våga

Han har sjungit otaliga låtar genom årens lopp, både egna och covers på andra artisters låtar. Planerna på en jubileumskonsert malde i hans huvud, men han visste inte om han skulle våga.

– Jag var orolig för att folk inte skulle komma, men min sambo Eva peppade mig och sa att jag skulle köra.

Oron försvann snabbt.

– Redan under sommaren var det nästan slutsålt. Det blev succé och en fantastisk show med kör, tio musiker och flera gästartister.

Läs hela artikeln i lördagstidningen

  • En väldigt speciell låt
  • Överraskningar
  • Jubileumsfavoriter på cd
  • Snabbskriven kultlåt om Herrljunga
  • Nästan slutsålt

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.