PRESSBILD
FÖRST I SITT SLAG. Alingsås är den första mindre stad som är en destination i mobilspelet Backpacker.

Sex Alingsåsyrken i mobilspelet

Alingsås

Lagom till jul finns Alingsås som destination i mobilspelet Backpacker. Tre sevärdheter, fem stadsuppdrag och sex yrken finns med, liksom cirka 200 frågor om kommunen.

– Det är ett nytt och annorlunda sätt att marknadsföra staden på, säger turistinformatör Arvid Johansson.

För drygt tre månader sedan tecknade det Alingsåsbaserade spelföretaget Qiiwi Interactive ett samarbetsavtal med sin hemkommun, om att göra Alingsås till en destination i spelet mot en viss ersättning. Nu är det arbetet klart.

– Detta första pilotprojekt kring att lansera kommunstäder i spelet har gått över förväntan och har samtidigt varit en rolig och givande process för merparten av oss på Qiiwi som bor och har växt upp i Alingsås, säger företagets vd Erik Dale Rundberg.

I Backpacker besöker spelaren städer runt om i världen, svarar på frågor, utför uppdrag och samlar stadsstjärnor.

I Alingsås finns det fem olika stadsuppdrag och sevärdheterna som kan besökas är Alingsås museum (Alströmerska magasinet), Nolhaga park och slott och Gräfsnäs slottsruin.

Spelaren kommer att möta Jonas Alströmer. Ett av uppdragen är att imponera på honom och svara rätt på de frågor han ställer för att få en åtråvärd belöning i form av en guldpotatis.

De unika jobbdiplom som spelarna ska klara av i Alingsås anknyter till stor del till sådant som kommunen är känd för nuförtiden, nämligen konditor, barndeckarguide, stadsvetare – Alingsås, handbollsspelare, låtskrivare och ljusdesigner.

Den som vill testa sina kunskaper om Alingsås i det här spelet kan antingen samla minst 32 stadsstjärnor i andra städer för att låsa upp Alingsås eller resa direkt till Alingsås genom att låsa upp den för biljetter, som köps i spelets resebyrå. Spelet som sådant är alltså gratis men det går att göra köp inuti det.

Läs hela artikeln i lördagstidningen

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.