Foto: JOHAN HALLBERG
Klubbhus blev skidverkstad. I veckan arbetade medlemmar från Magra IS, på bilden Leif Olsson och Ingemar Kulle, med att montera bindningar på längdåkningsskidor.

Ska locka ungdomar till skidspåren

Magra

Magra IS gör nu en storsatsning på att locka barn och ungdomar till längdskidåkning – 30 kompletta skidutrustningar har köpts in för att kunna lånas ut.

Magra IS har en lång och stolt tradition när det gäller längdskidåkning, och ett eget skidspår precis inpå knuten utanför klubbstugan. Men att locka unga skidåkare har varit svårt.

– Vi vill ha hit fler skolor som åker skidor. Som det är idag vill skolorna inte åka skidor i och med att alla barn inte har utrustning, säger Åke Larsson.

För att underlätta för skolorna att utnyttja skidspåren i Magra på till exempel friluftsdagar har föreningen köpt in 30 kompletta skidutrustningar – skidor, stavar, bindningar och pjäxor – som passar barn i åldrarna sex till tolv år. Utrustningen har kunnat köpas in med hjälp av sponsorer och bidrag från Riksidrottsförbundets satsning Idrottslyftet.

– Tanken är att alla barn och ungdomar som vill ska kunna prova på skidåkning. För en familj går det även att låna en utrustning för barnen en vecka i stöten om de vill prova på längdskidåkning, säger Åke.

Läs hela artikeln i tisdagstidningen

  • Förberedde sig
  • Inte bara Magraelever

Läs mer i pappers-AT och eAT »

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.