Foto: MIKAEL SVENSSON William Andersson Moberg lider av hjärnskakning.

Skadorna förföljer Andersson Moberg

Handboll

William Andersson Moberg saknades mot Guif, och lär fortsätta stå vid sidan ett tag framöver.
En hjärnskakning sätter stopp för jättetalangen.

Säsongen 2018/19 har hittills inte blivit alls som William Andersson Moberg hade hoppats på.
Skador har förföljt förra säsongens succéman ända sedan i somras och nu är han borta på obestämd tid efter en smäll i matchen mot Redbergslid som slutade i stygn och hjärnskakning.
– Jag fick sys med tre stygn, dom tog jag bort igår innan matchen mot Guif, berättar mittnian.
– Egentligen minns jag inte alla detaljer kring vad som hände. Det enda jag vet är att Niclas Fingren kom emot mig i en andrafaskontring och jag skulle tackla honom. Då fick jag hans hand på ögonbrynet, det sprack och det blev tyvärr också en hjärnskakning av det hela, berättar William Andersson Moberg för AT-sporten.

Maximal otur således för 18-åringen som ännu inte fått chansen att upprepa förra säsongens fina form. Skador har förföljt mittnian i princip hela hösten.
– Det är väldigt irriterande, det känns som att jag aldrig får spela en match ordentligt. Det var väl hemma mot Sävehof senast som det kändes helt bra, i övrigt har det inte gjort det än, säger han med en suck.
Är detta din första hjärnskakning?
– Jag tror det i alla fall, jag minns inte att jag haft någon innan.
Nu väntar först och främst vila och lugn för Andersson Moberg.
– Det går sakta men säkert framåt, det hoppas jag i alla fall. Jag ska inte se på tv och hålla mig borta från mobilen, det är svårare än vad man tror (skratt)!

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.