Arkivbild: MIKAEL SVENSSON

AHK tillbaka på vinnarspåret

Handboll

Alingsås studsade tillbaka efter två raka förluster och besegrade Eskilstuna Guif med 29–24 (18–12). En av spelarna bakom tvåpoängaren var Gustav Skagerling. – Vi har varit lite nere i källaren, men nu är vi på väg upp igen, säger målvakten.

Gustav Skagerling stoppade 18 av 39 skott (46 i räddningsprocent), och var stundtals ett spöke för gästerna.

– Vi fick en bra start och sen rullade det på. För egen del var det en stabil insats, absolut. Det enda jag grämer mig över lite grand är att slappnade av väl mycket på slutet, säger han.

Hur viktigt var det att studsa tillbaka och vinna igen inför er hemmapublik?

– Jätteviktigt såklart. Det är jämnt i tabellen och varje poäng är viktig. Blåljus har varit med och stöttat oss i Skövde och Göteborg och i dom matcherna kom vi inte upp i den nivå man kanske kan begära. Därför var det skönt att få betala tillbaka lite idag.

Matchen i sig var hyggligt jämn resultatmässigt i 18-19 minuter. Men vid ställningen 10–7 kopplade Alingsås ett rejält grepp om tillställningen, och via fyra raka mål var det 14–7 på resultattavlan. Två av AHK-spelarna som visade vägen var två gånger Andreas; Berg och Lang.

– Alla var revanschsugna idag och vårt fokus var på topp från start. Försvarsspelet var väldigt bra hela vägen förutom sista fem kanske, och det gav oss en del enkla mål, konstaterar sjumålsskytten Berg.

Gästande Guif gjorde ett försök att komma ikapp i början av andra, men lyckades aldrig skaka ett spelsuget hemmalag.

Efter Benjamin Helanders straffmål fram till 23–14 var utgången av matchen given. Som mest ledde hemmalaget med elva bollar, men faktum är att man under matchens sista nio minuter inte gjorde ett enda mål.

Det gav Guif chansen att snygga till siffrorna.

En spelare som saknades i Alingsås under söndagskvällen var William Andersson Moberg, som lider av sviterna från en hjärnskakning han ådrog sig mot RIK.

– Han är en bra bit från spel, hälsar tränare Mikael Franzén.

Mer om matchen i pappers-AT

 

Dela innehållet

Kommentera våra artiklar på Facebook/alingsastidning eller Twitter/AlingsasTidning. Debattartiklar besvaras med nya inlägg. Använd formuläret under Debatt.